Domača stran Svetopisemska družba Slovenije - Nepridobitna družba za prevajanje in širjenje Svetega pisma       
O našem poslanstvu ...Sveto pismo na spletu ...Naša dobrodelna dejavnost ...Spletna svetopisemska knjigarna ...Povezave z drugimi bibličnimi družbami in Cerkvami ...BIBLIJA.net   - Sveto pismo na internetu

Directory of Top Christian Podcasts

Avdio Biblija

govori Beseda: Luka Na teh straneh lahko dostopate do posnetkov branega svetopisemskega besedila, ki so jih naredili uporabniki strani BIBLIJA.net. Povabljeni ste, da tudi sami prispevate svoj posnetek. Profesionalni posnetki Svetega pisma so na voljo v okviru projekta »govori Beseda«. Oglejte si zgoščenko, ki vsebuje Evangelij po Luku z Apostolskimi deli.

[ Seznam uporabniških posnetkov ] [ Dodaj svoj posnetek ] [ Kaj potrebujem, da bi se posnel? ]
Dodajanje posnetka – navodila za uporabo storitve

Svetopisemsko besedilo naj bo iz Slovenskega standardnega prevoda (SSP), ne iz starejših prevodov Svetega pisma.
Sprejemamo samo kvalitetne posnetke, najbolje v MP3 formatu.
Orientacijska kvaliteta zapisa MP3 naj bo:

  • (Constant) Bitrate: vsaj 64 Kbit/s
  • Mono kanal
  • Frekvenca vzorčenja: 44.1 KHz
  • Normalizacija: 95%
  • Na začetku prosimo pustite 0.5 sekunde (ni potrebno več) praznega posnetka (oz. čistega šuma), s pomočjo katerega naš program samodejno očisti ves posnetek šumov.
(Posnetki bodo sicer pretvorjeni v nižje kvalitete, vendar želimo imeti izvirne posnetke v višji kvaliteti.)
Povprečna datoteka z zapisom enega svetopisemskega poglavja v tej obliki naj bi ne bila večja od 4 Mb, zato ne bi smelo biti prevelikih težav s prenosom datoteke.

S tem ko posredujete svoj posnetek, ga daste popolnoma na uporabo skrbnikom BIBLIJA.net strani, in se odrekate materialnim avtorskim pravicam posnetka (obdržite pa moralne) ter dovoljujete, da se posnetek objavi na strani BIBLIJA.net.

Prošnja: Dokler so na razpolago svetopisemske knjige, ki še nimajo posnetega niti enega poglavja, prosimo, da pustite prednost avtorju, ki je »odprl« posamezno knjigo, da jo lahko sam dokonča. Željeno je namreč, da bi posamezno knjigo posnel v celoti en človek. Zato se raje lotite nove knjige in jo preberite v celoti, kot pa da bi dodajali svoje posnetke h knjigam, katerih poglavja je deloma posnel že kdo drug. Hvala!

Zvočna datoteka:
Svetopisemski odlomek: Poglavje:
Moje ime: (lahko s šumniki)
e-pošta: (naslov na strani NE BO OBJAVLJEN, ampak bo služil izključno za morebitno komunikacijo upravljalcev BIBLIJA.net strani z vami)

Ko pritisnete gumb “Pošlji posnetek”, počakajte, da se dateteka prenese na strežnik (kar lahko traja tudi več minut – odvisno od hitrosti vaše internetne povezave), šele nato se bo stran ponovno izpisala. Ne pritiskajte na gumb več kot enkrat!

Če vam datoteke ne uspe prenesti preko spletnega vmesnika, jo prosim prenesite preko FTP protokola, z anonimno prijavo na ftp://biblija.net, če pa ne gre drugače, jo pošljite po elektronski pošti na naslov: matej@biblija.net. Če datoteko pošljete preko FTP strežnika, ji dajte ime, ki bo povedalo, za kateri svetopisemski odlomek gre: npr. "Apd 14.mp3" ali "Apd_14.mp3" za 14. poglavje Apostolskih del. Če datoteko pošljete preko FTP strežnika ali po elektronski pošti, ob tem obvezno pišite na gornji elektronski naslov in navedite svoje ime ter kateri svetopisemski odlomek se nahaja v poslani datoteki.Pobuda za redno branje Svetega pisma
Berem
Besedo
Nova zaveza v sodobnem jeziku. Brezplačno na voljo v elektronskih formatih.
Življenje
z Jezusom
Molitveno branje Svetega pisma v štirih korakih
Lectio
divina
visitor stats