Domača stran Svetopisemska družba Slovenije - Nepridobitna družba za prevajanje in širjenje Svetega pisma       
O našem poslanstvu ...Sveto pismo na spletu ...Naša dobrodelna dejavnost ...Spletna svetopisemska knjigarna ...Povezave z drugimi bibličnimi družbami in Cerkvami ...BIBLIJA.net   - Sveto pismo na internetu

Directory of Top Christian Podcasts

Avdio Biblija

govori Beseda: Luka Na teh straneh lahko dostopate do posnetkov branega svetopisemskega besedila, ki so jih naredili uporabniki strani BIBLIJA.net. Povabljeni ste, da tudi sami prispevate svoj posnetek. Profesionalni posnetki Svetega pisma so na voljo v okviru projekta »govori Beseda«. Oglejte si zgoščenko, ki vsebuje Evangelij po Luku z Apostolskimi deli.

[ Seznam uporabniških posnetkov ] [ Dodaj svoj posnetek ] [ Kaj potrebujem, da bi se posnel? ]

Pomen oznak vrste posnetkov


Vsak posnetek svetopisemskega odlomka je stisnjen s tako imenovanim kodekom. Izmed vseh kodekov za kompresiranje zvoka je danes najbolj priljubljen MP3. Podpira ga večina multimedijskih predvajalnikov, zato je to tudi osnovni način stiskanja podatkov, ki ga uporablja stran BIBLIJA.net.
Vsak izmed kodekov ponuja različno stopnjo stiskanja, pri čemer velja: večje ko je stiskanje, manjša je kvaliteta posnetka, saj se podatki pri stiskanju izgubljajo.
Zato na strani BIBLIJA.net ponujamo dve obliki stisnjenih MP3 posnetkov ter dve obliki stisnjenih Speex posnetkov. Kodek Speex je specializiran za stiskanje govornih posnetkov in daje boljše rezultate kot MP3 način, predvsem pa ti posnetki zavzamejo veliko manj prostora.
Za poslušanje posnetkov, stisnjenih s Speex kodekom, morate imeti na svojem računalniku nameščen Speex kodek. Za operacijski sistem Windows prenesite datoteko oggcodecs_0.71.0946.exe in jo zaženite (pred tem odstranite morebitno prej nameščeno različico programa oggcodecs in se prepričajte, da se v trenutku namestitve noben medijski predvajalnik ne izvaja).

Oznake "vrsta posnetkov" imajo naslednji pomen: najprej je imenovan kodek, ki se uporablja, nato podčrtaj in nato t.i. tok podatkov, enota izražena v kilobitih na sekundo (kbps), ki znotraj posameznega kodeka pove kvaliteto posnetka (ni pa primerljiva med različnimi kodeki).
Tok podatkov pove tudi v kakšnem razmerju je velikost posameznih posnetkov. Tako je velikost posnetkov mp3_24 43% velikosti mp3_56.
Priporočamo vam torej torej mp3_56. Če se vam dogaja, da se posnetek med predvajanjem prekinja, pomeni da imate prepočasno internetno povezavo za poslušanje posnetkov takšne kvalitete (to velja skoraj vedno v primeru, ko imate klicno, telefonsko povezavo z internetom). V tem primeru priporočamo, da izberete poslušanje mp3_24 posnetkov.

Pri širokopasovnih povezavah v internet (kabelska, xDSL, satelitska) ne bi smelo biti nobenih problemov tudi pri najvišjih kvalitetah posnetkov.Pobuda za redno branje Svetega pisma
Berem
Besedo
Nova zaveza v sodobnem jeziku. Brezplačno na voljo v elektronskih formatih.
Življenje
z Jezusom
Molitveno branje Svetega pisma v štirih korakih
Lectio
divina
visitor stats