Biblija.net Svetopisemska družba Slovenije

Iskanje mesta     Iskanje besed
Odlomek:   

Kompaktni izpis
Zbirke:  SSP3  SSP-Op  ŽJ  JUB  EKU  CHR  DAL Izbiraj med vsemi zbirkami   O prevodih Navodila
Jezik

I Tesaloničanom 5

5
1 O časih pa in urah, bratje, ni treba, da se vam piše; 2
5,2: Mt 24,43; Lk 12,39; 2 Pt 3,10
zakaj sami veste natanko, da pride dan Gospodov tako kakor tat po noči. 3 Ko pravijo: Mir in varnost, tedaj jih mahoma doleti poguba, kakor porodne bolečine nosečo; in ušli ne bodo. 4 Vi pa, bratje, niste v temi, da vas ta dan zagrabi kakor tat; 5 kajti vi vsi ste luči sinovi in sinovi dneva; nismo od noči, ne od teme. 6 Zatorej ne spimo kakor drugi, marveč čujmo in trezni bodimo! 7 Zakaj speči spe po noči in tisti, ki se upijanjajo, se upijanjajo po noči. 8
5,8: Iz 59,17; Ef 6,13–17
Mi pa, ker smo od dneva, bodimo trezni, oblečeni z oklepom vere in ljubezni ter za čelado imajoč upanje zveličanja. 9 Kajti Bog nas ni odločil za jezo, ampak da dosežemo zveličanje po Gospodu našem Jezusu Kristusu, 10 ki je umrl za nas, da z njim vred živimo, naj čujemo ali spimo. 11 Zato se opominjajte med seboj in služite drug drugemu v napredek, kakor tudi delate.
12 Prosimo pa vas, bratje, pripoznajte nje, ki se trudijo med vami in so vam predpostavljeni v Gospodu in vas svare, 13 in jih visoko čislajte v ljubezni zavoljo njih dela. Živite v miru med seboj! 14 Opominjamo pa vas, bratje, svarite neredne, prigovarjajte malodušnim, podpirajte slabotne, potrpežljivi bodite z vsemi. 15 Glejte, da ne vrne kdo komu hudega za hudo, temveč vedno hodite za dobrim med seboj in do vseh. 16 Vselej se veselite; 17 neprestano molite; 18 hvaležni bodite v vsem: kajti to je volja Božja v Kristusu Jezusu za vas. 19 Duha ne gasite; 20 prerokovanj ne zaničujte. 21 Vse pa izkusite; kar je dobrega, ohranite. 22 Vsakršnega hudega se zdržujte.
23 On pa, Bog miru, naj vas posveti popolnoma, in popoln naj se vam ohrani duh in duša in telo, da bo brez graje o prihodu Gospoda našega Jezusa Kristusa. 24 Zvest je, ki vas kliče, ki bo to tudi storil.
25 Bratje, molite za nas!
26 Pozdravite vse brate v svetem poljubu! 27 Rotim vas pri Gospodu, da se naj ta list bere vsem svetim bratom.
28 Milost Gospoda našega Jezusa Kristusa z vami!

Chráskov prevod, pravopisno prenovljena izdaja
© 1914 British & Foreign Bible Society (Britanska in inozemska biblična družba)
© 2017 Svetopisemska družba Slovenije

Iskanje po Svetem pismu | O zbirkah | Navodila | Kratice | Teme Svetega pisma | Prejemanje odlomkov | Vaš odziv
       
Domača stran Svetopisemske družbe Slovenije
Zadnja sprememba programa:  7.4.2020