Sveto pismo za mobilne naprave Svetopisemska družba Slovenije - Nepridobitna družba za prevajanje in širjenje Svetega pisma       
O našem poslanstvu ...Sveto pismo na spletu ...Naša dobrodelna dejavnost ...Spletna svetopisemska knjigarna ...Povezave z drugimi bibličnimi družbami in Cerkvami ...Svetopisemska družba na Facebooku  Svetopisemska družba na YouTube
Stara zaveza
1 Mojzes
2 Mojzes
3 Mojzes
4 Mojzes
5 Mojzes
Jozue
Sodniki
Ruta
1 Samuel
2 Samuel
1 Kralji
2 Kralji
1 Kroniška
2 Kroniška
Ezra
Nehemija
Estera
Job
Psalmi
Pregovori
Pridigar
Visoka pesem
Izaija
Jeremija
Žalostinke
Ezekiel
Daniel
Ozej
Joel
Amos
Abdija
Jona
Mihej
Nahum
Habakuk
Sofonija
Agej
Zaharija
Malahija

Devterokanonične knjige

Tobit
Judita
Estera (grška)
1 Makabejci
2 Makabejci
Modrost
Sirah
Baruh
Jeremijevo pismo
Daniel (dodatki)

Nova zaveza

Matej
Marko
Luka
Janez
Apostolska dela
Rimljanom
1 Korinčanom
2 Korinčanom
Galačanom
Efežanom
Filipljanom
Kološanom
1 Tesaloničanom
2 Tesaloničanom
1 Timoteju
2 Timoteju
Titu
Filemonu
Hebrejcem
Jakob
1 Peter
2 Peter
1 Janez
2 Janez
3 Janez
Juda
Razodetje


BIBLIJA.net   - Sveto pismo za vsakogar
Iskanje mesta     Iskanje besed
Odlomek:   

Kompaktni izpis
Zbirke:  SSP3  ŽJ  SSP  SSP-Op  SSP-Ref  JUB  EKU  CHR  WLF  JAP  DAL  TRB Izbiraj med vsemi zbirkami   O prevodih Navodila
JezikPodpri nas nič te ne stane
Podpri Sveto pismo
nič te ne stane :)

5 Mojzes 11

5 Mojzes :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

11
Ljubi torej GOSPODA, svojega Boga, in vse dni izpolnjuj, kar si dolžan izpolnjevati, njegove zakone, odloke in zapovedi.
Izrael naj bi razumel Božje delo
Spoznajte torej danes – ne vaši sinovi, ki niso ne spoznali ne videli – pouk GOSPODA, svojega Boga, njegovo veličino, njegovo močno roko in iztegnjeni laket, njegova znamenja in dela, ki jih je storil v Egiptu egiptovskemu kralju faraonu in vsej njegovi deželi; in kar je storil egiptovski vojski, konjem in vozovom, kako jih je GOSPOD, ko so vas zasledovali, preplavil z vodami Trstičnega
Tj. Rdečega.
morja in jih uničil do tega dne; in kar vam je storil v puščavi, dokler niste prišli do tega kraja; kaj je storil Datánu in Abirámu, sinovoma Rubenovega sina Eliába, kako je zemlja sredi vsega Izraela odprla usta in ju pogoltnila z družinama in šotoroma vred in z vsemi privrženci. Kajti vaše oči so videle vsa GOSPODOVA velika dela, ki jih je storil.
Izpolnjujte torej vso zapoved, ki vam jo danes dajem, da boste močni in da pridete in vzamete v last deželo, v katero greste, da jo vzamete v last, in da podaljšate svoje dneve na zemlji, ki jo je GOSPOD s prisego obljubil dati vašim očetom in njihovemu zarodu, deželo, v kateri se cedita mleko in med.
Bog skrbi za obljubljeno deželo
10 Kajti dežela, v katero greš, da jo vzameš v last, ni taka kakor egiptovska dežela, iz katere ste odšli in ki si jo poseval s semenom in namakal z nogami kakor zelenjavni vrt. 11 Dežela, kamor greste, da jo vzamete v last, je dežela hribov in dolin in pije vodo iz dežja neba, 12 dežela, za katero skrbi GOSPOD, tvoj Bog: oči GOSPODA, tvojega Boga, so nenehno obrnjene vanjo od začetka leta do konca leta.
13 Če boste torej natančno poslušali moje zapovedi, ki vam jih danes zapovedujem, in boste ljubili GOSPODA, svojega Boga, in mu služili z vsem srcem in vso dušo, 14 bom
Sam., gr., lat. bo.
vaši deželi dajal dež o pravem času, zgodnji in pozni dež, da spraviš žito, vino in olje; 15 in na tvojem polju bom dajal travo za tvojo živino; in jedel boš in se nasitil. 16 Varujte se, da se vaše srce ne da zapeljati, da bi skrenili s poti in služili drugim bogovom in se jim priklanjali. 17 Sicer bi se proti vam vnela GOSPODOVA jeza in bi zaprl nebo, da ne bi bilo dežja, in zemlja ne bi dajala pridelka; hitro bi izginili iz lepe
Db. dobre.
dežele, ki vam jo daje GOSPOD.
18 Vtisnite si te moje besede v srce in v dušo, privežite si jih za znamenje na roko in naj vam bodo za čelni nakit med očmi. 19 Učite jih svoje sinove tako, da jim jih govorite, ko bivaš v svoji hiši in ko hodiš po poti, ko legaš in ko vstajaš! 20 Napiši jih na hišne podboje in na mestna vrata, 21 da se pomnožijo tvoji dnevi in dnevi tvojih sinov na zemlji, za katero je GOSPOD prisegel vašim očetom, da jim jo bo dal, kakor dolgo bo nebo nad zemljo!
22 Kajti če boste vestno izpolnjevali vso to zapoved, ki vam jo ukazujem izpolnjevati, in ljubili GOSPODA, svojega Boga, hodili po vseh njegovih poteh in se ga držali, 23 bo GOSPOD pregnal pred vami vse te narode in razlastili boste narode, večje in močnejše od sebe. 24 Vsak kraj, kamor stopi stopalo vaše noge, bo vaš; od puščave in Libanona, od reke, reke Evfrata, do zahodnega morja bo vaše ozemlje. 25 Nihče ne bo obstal pred vami; GOSPOD, vaš Bog, pošlje pred vami grozo in strah nad vso deželo, po kateri boste hodili, kakor vam je obljubil.
Blagoslov in prekletstvo
26 Glejte, danes polagam pred vas blagoslov in prekletstvo: 27 blagoslov, če boste poslušni zapovedim GOSPODA, svojega Boga, ki vam jih danes dajem; 28 prekletstvo, če ne boste poslušni zapovedim GOSPODA, svojega Boga, temveč boste krenili s poti, ki vam jo danes zapovedujem, in hodili za drugimi bogovi, ki jih niste poznali.
29 Ko te GOSPOD, tvoj Bog, pripelje v deželo, v katero greš, da jo vzameš v last, daj blagoslov na goro Garizím, prekletstvo pa na goro Ebál! – 30 Ali nista onstran Jordana, za potjo proti sončnemu zahodu v deželi Kánaancev, ki prebivajo v Arábi nasproti Gilgálu, pri Moréjevih hrastih?
31 Kajti čez Jordan pojdete, da pridete in vzamete v last deželo, ki vam jo daje GOSPOD, vaš Bog. Ko jo boste vzeli v last in prebivali v njej, 32 vestno izpolnjujte vse zakone in odloke, ki jih danes polagam pred vas!

Slovenski standardni prevod, © 1996, 2003 Svetopisemska družba Slovenije

Kupi Sveto pismo v obliki e-knjige ali si naloži brezplačno svetopisemsko literaturo!

Pobuda za redno branje Svetega pisma
Berem
Besedo
Nova zaveza v sodobnem jeziku. Brezplačno na voljo v elektronskih formatih.
Življenje
z Jezusom
Zadnja sprememba programa:  7.4.2020, do zdaj izpisanih odlomkov: 72.190.919, danes: 51.477
Čas izvajanja programa: 0.04s