Domača stran Svetopisemska družba Slovenije - Nepridobitna družba za prevajanje in širjenje Svetega pisma       
O našem poslanstvu ...Sveto pismo na spletu ...Naša dobrodelna dejavnost ...Spletna svetopisemska knjigarna ...Povezave z drugimi bibličnimi družbami in Cerkvami ...BIBLIJA.net   - Sveto pismo na internetu

Nova igra ] [ Seznam najboljših ] [ Pravila, nagrade in način točkovanja ] [ Povabi prijatelja ] [ Knjiga gostov ] [ Pišite avtorju ]

Svetopisemski KVIZ - Pravila in način točkovanja

Pravila

Vsak igralec lahko izpolnjuje kviz trikrat v enem mesecu. Vpisati je potrebno vse osebne podatke, ki so predvideni in ti morajo biti točni. Identiteta igralca se prepozna po elektronskem naslovu, ki bo pred podelitvijo preverjen ali se ujema z ostalimi vpisanimi podatki. Vsa izpolnjevanja kviza se zaradi preprečitve zlorab beležijo in bodo ročno pregledana pred podelitvijo nagrad.
Kdor je že bil nagrajen v katerem od preteklih mesecev, sicer še lahko sodeluje pri kvizu, a pri podelitvi nagrad ne bo upoštevan - njegovo nagrado bo dobil naslednji na lestvici.
Prav tako lahko posamezni igralec v enem mesecu dobi le eno nagrado. Upoštevala se bo najvišja uvrstitev.

Zaradi možnosti zlorab se nagrade dodelijo največ enemu tekmovalcu, ki stanuje na istem naslovu.

Kviz je sestavljen iz 15 naključno izbranih vprašanj izmed 376, kolikor jih je trenutno v bazi.
Ko na vsa odgovorite, se vaš rezultat vpiše v lestvico izpolnjevalcev kviza, ki si jo lahko ogledate na povezavi "seznam najboljših".
Če se uvrstite na mesto, ki mu po trenutnem razporedu pripada nagrada, se lahko prijavite na prejem e-poštnega obvestila, ki vas bo obveščalo, kdaj in kdo vas je na lestvici prehitel.

Nagrade

Ta mesec imamo 0 nagrade.

Način točkovanja

Način točkovanja je precej zahteven.

Program upošteva:

  1. število pravilnih in napačnih odgovorov
  2. porabljen čas
  3. število uporabljenih "polovičk".

Račun je naslednji

  • Število pravilnih odgovorov se pomnoži s 1000 nato pa se jih deli z naravnim logaritmom števila sekund, ki ste jih porabili za reševanje kviza. Zakaj deljenje z naravnim logaritmom časa? Zato, ker je razumljivo, da je boljši tisti, ki je hitrejši. Glede na graf funkcije naravnega logaritma pa je jasno, da čas ni prevladujoč faktor, pomembnejše je znanje. S hitrim odgovarjanjem pridobijo le najhitrejši, "počasneži" pa ne izgubijo veliko.
  • Od tega se za vsak nepravilen odgovor odbije 10% (zato, da se destimulira "blefiranje", ker je teoretično 25% možnosti, da zadenete).
  • Na koncu se odbije po 4% za vsako polovičko, kar pomeni, da je bolje, da pravilno odgovorite s polovičko, kot pa da ne odgovorite. Če tudi po polovički ne zaeanete, je pa to seveda 14% odbitek.

Če želite kakršnekoli dodatne informacije jih lahko dobite na elektronskem naslovu matej@biblija.net ali pa vpišite svoje vprašanje v forum za mnenja in predloge.

Pravila razumem, želim izpolnjevati kviz!
Nova igra ] [ Seznam najboljših ] [ Pravila, nagrade in način točkovanja ] [ Povabi prijatelja ] [ Knjiga gostov ] [ Pišite avtorju ]

Pobuda za redno branje Svetega pisma
Berem
Besedo
Nova zaveza v sodobnem jeziku. Brezplačno na voljo v elektronskih formatih.
Življenje
z Jezusom
Molitveno branje Svetega pisma v štirih korakih
Lectio
divina
visitor stats