BIBLIJA.net ~ Navodila


6. Nekaj tehničnih možnosti

A. Uporabniški vmesnik v drugih jezikih

Program BIBLIJA.net je zasnovan tako, da je mogoče uporabniški vmesnik (se pravi ukaze, imena polj in funkcij ipd.) prevesti v druge jezike. Ob zagonu program prebere jezikovno nastavitev vašega brskalnika (v Internet Explorerju: Tools/Internet Options .../Languages ...) in v skladu s tem izbere ustrezni vmesnik (npr. angleški, slovenski itd.). Če do interneta dostopate iz Slovenije, program prezre zgornjo nastavitev in izbere slovenski vmesnik.

Če želite spremeniti jezik vmesnika pozneje, med delom, kliknite na zastavico na ukaznem oknu (npr. Slovenski vmesnik ali English interface).

Pri vsakem jeziku uporabniškega vmesnika program ponudi drugačen izbor svetopisemskih zbirk – takšen, ki ustreza osnovnim potrebam tega jezika (glej »4.A. Vzporedni izpis pri iskanju mesta – Večji ali manjši izbor zbirk«). Poleg tega se spremeni tudi vrstni red zbirk, tako da se tiste, ki so bolj uporabne za izbrani jezik, pojavijo prej, druge pa pozneje. Prva zbirka je privzeta zbirka. Izbira jezika za uporabniški vmesnik torej določa trenutno »jezikovno okolje«.

B. Priklic določenega odlomka s pomočjo hiperpovezave

Program BIBLIJA.net vam omogoča, da določen odlomek lahko z ustrezno hiperpovezavo prikličete tudi od drugod, npr. iz svojega HTML dokumenta, ali pa ga kot bližnjico shranite pod »Favorites«/»Priljubljene«.

B. 1. Ročno ugotavljanje in vstavljanje hiperpovezave

B. 2. Avtomatsko nadomeščanje referenc s hiperpovezavami na vaši celotni spletni strani

Če imate na svoji spletni strani več referenc na Svetopisemsko besedilo (npr. Mt 5,44 in drugje v besedilu Jn 3,16 in spet drugje Mr 3,21 itd.), jih lahko vse naenkrat spremenite v hiperpovezave, ki kažejo na stran, ki bo izpisala ravno to mesto – besedilo vaše spletne strani bo ostalo nedotaknjeno, le program bo vsako referenco spremenil v hiperpovezavo, na katero lahko bralec vašega teksta klikne in dobi izpis tega mesta v Svetem pismu. To storite takole:

Nazaj na '5. Zahtevnejše iskanje besed'  

1. Iskanje mesta | 2. Iskanje besed | 3. Prilagajanje izpisa | 4. Vzporedni izpis | 5. Zahtevnejše iskanje besed | 6. Nekaj tehničnih možnosti

Iskanje po Svetem pismu | Na začetno stran navodil